четвер, 11 січня 2018 р.


НАУКОВІ ПІКНІКИ
Довгий хвіт #EdCampUkraine продовжує рости. Дякуючи #EdCamp я познайомилася з надвичайним вчителем фізики з Тернопільщини, Романом Перуновим і тепер хвіст почав рости не тільки в довжину, а і в ширину...))) Бо 11 січня 2018 року на базі #Хмелівського НВО відбулися «Наукові пікніки» за участі, вже тепер, технічного директора #Центру Науки Тернополя Романа Перунова. Це був своєрідний науковий міст
між вчителями та учнями Тернопільщини і Маловисківського району. На заході були представлені цікаві досліди, експерименти, математичні та хімічні фокуси, мовні таємниці, історичні легенди, віртуальні подорожі і природні явища та багато іншого. Учні пройшли цікавими станціями, де мали змогу власноруч зроби певні вироби, здобути навички чи дізнатися цікавинку і обґрунтувати її секрет, а саме «Зооконструктор –орігамі», Ательє витинанок «Зимова казка», «Географічний калейдоскоп», «Поліглот», Фіто-бар «Калинка- малинка», «Роботи», Музична феєрія «А ми бажаєм Вам добра!», «У гостях у Мінерви», «Фізичні витребеньки», «Віртуальна подорож світом», «Вогнеборці», «Медикус», « Математичний Play Market», «Різдвяні ангелочки», «Фізики-піксики», «Філологічна палітра», «Кондитерські секрети». Розмаїття станцій представляли, як педагоги Хмелівського НВО так і гості зі Смолінської ЗШ №1, пожежної частини, Добровеличківської школи інтернату, Маловисківського БДЮТ, Маловисківського відділу освіти , Хмелівської амбулаторії та місцева майстриня-кондитер Коломієць Лариса. На «Пікніки» прийшов Дід Мороз та Снігурка з вітаннями і смаколиками. Всіх учасників привітали заступник Маловисківської РДА Синчук Л.С. та начальник відділу освіти Кравченко С.В.. Відвідуючи станції вони цікавились враженнями дітей та самі брали участь в пропонованих експериментах. Смачний обід, запальні танці учнів початкових класів та «Вулкан позитиву» додали святкового настрою. Після отримання дипломів, за участь у міжнародному проекті «Наукові пікніки», команди учнів та вчителі заспівали пісню «А ми бажаєм Вам добра…», вивчену на станції «Музична феєрія». А на завершення всі бажаючи учасники мали змогу загадати бажання, записати його на чарівну кульку, вирізану в «Ательє витинанок», підійти до іншого, незнайомого учасника, сказати йому комплімент, отримати у відповідь «Спасибі» і разом прикрасити чарівною кулькою «Ялинку бажань». Так, за допомогою Чарівної ялинки та станції «Поліглот», де всім командам пропонувалось подякувати за привітання з Новим роком та Різдвом на тій мові якою воно звучало, всі присутні відзначили Всесвітній день «Спасибі». А я хочу сказати СПАСИБІ всім хто допоміг в організації заходу та долучився до участі в ньому, а також виразити особливу подяку Колечкіну О.О та Максімову С.М. за фінансову допомогу в організації заходу.
12 січня в рамках «Наукових пікніків» Романом Перуновим та його учнем Віктором Перфецьким було проведено тренінг з елементами майстер-класу «Особистісно-орієнтований підхід, формування і розвиток креативних компетенцій здобувачів освіти» для освітян району. Вчителі мали змогу ознайомитися з досвідом роботи колег з Тернопільщини та самим спробувати міні-проекти(будували найвищу вежу зі спагетті і презентували її, робили трапецію для голографічних зображень). Переглянули цікаві досліди та експерименти в рамках роботи за напрямком «Фізичний експеримент» та взяли участь у міні-пікніках. За участь у тренінгу всі отримають сертифікати від Центру Науки Тернополя на електронні адреси.


Немає коментарів:

Дописати коментар